veel gestelde vragen

Wat je graag wilt weten..

Hoe laat moeten we waar zijn?

Vanaf 17:30 zijn de deelnemende teams van harte welkom in de Meenthe. Om 18:00 wordt er een diner in buffetvorm geserveerd uitsluitend voor de organisatie en deelnemende teams. Om 19:15 gaat de zaal open en zullen de deelnemers en toeschouwers nar hun plekken worden gewezen. Om 19:30 start de quiz. Uiterlijk 21:30 zal de quiz afgelopen zijn. Na een korte pauze wordt om 22:00 in de zaal de winnaar bekend gemaakt en krijgt het winnende team op het podium de felbegeerde prijs voor Slimste Onderneming van Steenwijkerland uitgereikt. Na de quiz is er gelegenheid om in de Lobby te proosten op de avond.


Mogen er ook supporters komen?

Graag zelfs!  Zoals je hierboven kunt lezen zijn die vanaf 1915 welkom! 


Kun je wat meer vertellen over het goede doel?

Het Goede Doel waarvoor de avond wordt georganiseerd is de bestrijding van de laaggeletterdheid in Steenwijkerland. Dit is een vaak niet te bespreken thema in samenleving. Toch is er een flink percentage dat moeite heeft met lezen en schrijven. Maar ook met rekenen en tegenwoordig ook de digitale vaardigheden. Het taalpunt Steenwijkerland werkt heel hard om mensen en organisaties te helpen in het bestrijden van laaggeletterdheid. Een vraagstuk om over te praten; niet om over te zwijgen!


Website van het taalpunt in Steenwijkerland


De quiz; wat kunnen we verwachten?


De quiz is opgebouwd met 100 multiple-choice vragen. De vragen worden beantwoord door op een kastje het juiste antwoord in te toetsen. Op een scherm worden de vragen en daarna ook direct de juiste antwoorden weergegeven. Hoe sneller je het antwoord invoert, hoe meer punten je krijgt voor het juiste antwoord. De vragen volgen elkaar in hoog tempo op. Indien er erg weinig deelnemers zijn die het juiste antwoord hebben gegeven kan door de presentator het Orakel worden geraadpleegd. Hij/zij zal dan kort toelichten waarom dat het juiste antwoord is. Over het juiste antwoord wordt niet gediscussieerd. Deze vragen zijn opgesteld uit de meest uiteenlopende onderwerpen zoals aardrijkskunde, astrologie, auto's, cultuur, design, drank, economie, geld, geografie, geschiedenis, gezondheid, handel, historie, ICT, laaggeletterdheid, letterkunst, lokaal nieuws, muziek, Nederlandse taal. Poëzie, politiek, psychologie, rechtspraak, regio, social-media, sport, transport, voeding, wetgeving etc. etc.Wat is Rotary Steenwijk-regio voor club?


Rotary Steenwijk-Regio is een serviceclub en maakt deel uit van Rotary Nederland.De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van  het wereldwijde netwerk van Rotary International.

Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden.


De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Rotary is een wereldwijde Fellowship (kameraadschap) met één visie: Service above Self ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang.


DOELSTELLING


Het doel van Rotary is de voortrekkers in hun beroepsgroep en de zakenwereld samen te brengen om met elkaar in een prettige, open sfeer humanitaire diensten te verlenen. Centraal staat daarnaast het aanmoedigen en bevorderen van:

  • het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid
  • de toepassing van hoge ethische normen in bedrijf en beroep
  • de toepassing van het ideaal van dienstvaardigheid door iedere Rotarian
  • Internationaal begrip en vrede door een wereldomvattende kameraadschap van mensen, werkzaam in bedrijf en beroep.


INTERNATIONAAL

Rotary Steenwijk-regio heeft naast de Rotary Steenwijk ook nauwe banden met de Duitse Rotary club in Hümmling; Rotary Club Hümmling zu Sögel. Meerdere keren per jaar ontmoeten we elkaar.


De club komt iedere dinsdag bij elkaar in restaurant 't Veerhuys om 17:30 uur.


Rotary Steenwijk-Regio